Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Medlemsmöte – “berättarkväll” med Jessica Grundström – Star for Life

oktober 30, 2023 @ 18:00 - 21:00

Gratis

Av olika skäl så ät vi tvungna att ställa in kvällen evenemang. Vi återkommer med en aktivitet med Jessica Grundström längre fram.

 

Star for Life är en icke vinstdriven organisation som arbetar med skolungdomar i södra Afrika.

Genom ett unikt utbildningsprogram stärker deras coacher elevernas självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning och fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle.

Star for Life finns i dag i 120 skolor i Sydafrika,  Namibia och Tanzania, och hittills har drygt 450 000 elever tagit del av Star for Life-metodiken.

Idén till Star for Life

Idén till Star for Life föddes när grundaren och styrelseordföranden Dan Olofsson och hans hustru Christin, startade ett affärsprojekt i regionen. De såg hur människorna i Sydafrika, inte minst barnen, drabbades av hiv och aids. Dess förödande konsekvenser fick makarna Olofsson att inleda ett projekt på en lokal skola. Star for Life-projektet utgår från tanken att barnens förutsättningar och välmående är avgörande för framtidens Afrika.

Jessica Grundström Ahldin är generalsekreterare för Star for Life.
Hon kommer närmast från den ideella organisationen Drivkraft Malmö, som hon startade 2011 och framgångsrikt drivit sedan dess. Drivkraft Malmö erbjuder mentorer till elever och deras föräldrar, och håller i läxhjälp för hundratals ungdomar i ett antal skolor varje vecka i Skåne och Östergötland.

Jessica Grundström Ahldin är egen företagare sedan mer än tjugo år tillbaka och har arbetat med en rad olika uppdrag inom bl a media, som rör försäljning, marknadsföring och ledarskap.

Läs mer om Star For Life

Anmälan gör du här och du får ta med dig en vän, även om han eller hon inte är medlem.

Imaterialrätt 29:e januari
Om du har några önskemål i samband med aktiviteten...
Jag är...
Min närvaro kommer att ske:

Detaljer

Datum:
oktober 30, 2023
Tid:
18:00 - 21:00
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Styrelsen

Plats

Tryckeriet (HD-Huset)
Vasatorpsvägen 1B - plan 3
Helsingborg,
+ Google Map