Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Min idé – Juridiken, patent och immaterialrätt

januari 29 @ 18:00 - 20:30

Gratis

Skydda din nya idé med hjälp av immaterialrätten.

Föredrag av Maja Modigh – Hansson Thyresson Patentbyrå AB

Har du en idé till en ny teknisk lösning, en ny design eller kommit på ett slagkraftigt namn på en tjänst eller produkt? Då kan du ta stöd av immaterialrätten för att skydda din idé och bli så framgångsrik som möjlig. Immateriella tillgångar är till exempel en logotyp, ett patent, ett kundregister, avtal, affärsmetoder och expertkunskap.

Kravet på nyhet är mycket hårt i patenträtten. Det kan vara svårt att veta om din idé håller dvs. om den inte finns någon annanstans…
Allt som är offentliggjort någonstans i världen när ansökan skickas in, anses vara känt och därmed omöjligt att få patent på. Informationen kan framgå på vilket språk som helst. Det spelar ingen roll om det är patentsökanden själv eller någon annan som offentliggjort uppfinningen.

Det finns ingen uppräkning av vad som anses vara uppfinningar i lagens mening. En bra utgångspunkt är att det ska handla om en “teknisk lösning på ett problem”. Ofta nämns i sammanhanget att uppfinningen ska ha teknisk karaktär, teknisk effekt och vara reproducerbar. Begreppet reproducerbar innebär att resultatet ska bli i princip likadant varje gång uppfinningen utnyttjas.

Detta är vad kvällens föredrag handlar om – juridiken kring din idé och hur du bäst skyddar den.

Hansson Thyresson AB

 

Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg öppnar upp för ett samarbete med Hansson Thyresson Patentbyrå AB i frågor kring juridiken i sambamnd med att skydda sin idé.

Deras jurister och patentingenjörer har lång erfarenhet och stor kunskap inom både svensk, europeisk och global immaterialrättslig lagstiftning. De har också ett brett internationellt nätverk av handplockade och gedigna ombud världen över och i samarbete med dem hanterar vi ansökningar, processer och tvister – oavsett land.

De är medlemmar i flera internationella föreningar och branschorganisationer såsom: SPOF, FICPI, INTA, MARQUESLES och FIF.

 

Maja Modigh

Maja är företagets VD. Hon är civilingenjör och arbetar med företagets strategifrågor, HR, ekonomi och alla interna projekt.

Hon har tidigare arbetat som managementkonsult, projektledare och exploateringsingenjör.Maja har varit ordförande i organisationen Samhällsbyggarna samt ledamot i den nationella styrelsen för Lean Forum Bygg.

 

 

 

 

Anmälan

Du anmäler dig smidigt med hjälp av formuläret nedan.

Imaterialrätt 29:e januari
Om du har några önskemål i samband med aktiviteten...
Jag är...
Min närvaro kommer att ske:

Detaljer

Datum:
januari 29
Tid:
18:00 - 20:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Styrelsen

Plats

Tryckeriet (HD-Huset)
Vasatorpsvägen 1B - plan 3
Helsingborg,
+ Google Map