Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vad är kraven vid finansiering eller riskkapital

mars 25 @ 18:00 - 20:30

Gratis

Det är ofta en utmaning att hitta externa pengar för förverkligande av din idé eller affärsidé.

Finansiering är ett ekonomiskt begrepp och används i en mängd olika sammanhang. Det handlar om hur kapital införskaffas för att genomföra planerade projekt och driva igenom investeringar.
Det kan även avse finansiering av rörelsekapital i företaget. Begreppet används i affärssammanhang och syftar på hur bolag anskaffar kapital för ett visst affärssyfte, till exempel en uppstart av ett företag eller utveckling av en ny produkt.

Ett nystartat företag kan finansiera uppstarten med hjälp av bidrag, till exempel starta eget-bidrag. För de flesta företag är banklån, leasing och factoring de vanligaste formerna av finansiering och för aktiebolag även aktiekapital. Aktiekapital är det kapital som aktieägare skjuter in i bolaget vid grundande.

Riskkapital innebär att en riskkapitalist eller ett riskkapitalbolag investerar kapital i utvecklingen av en produkt eller ett företag i utbyte mot inflytande, avkastning och en del av ägandet.
Målet är att företaget ska växa och öka i värde för att ge en god avkastning. Riskkapital är ofta tidsbegränsade investeringar med avsikten att sälja hela eller delar av företaget efter en viss tid för att ge avkastning på investeringen.

Riskkapitalister ska inte förväxlas med affärsänglar som är privatpersoner som investerar pengar och bidrar med kunskap i företag.

Kvällen rätar ut frågetecknen kring olika typer av finansiering.

Mer info inom kort

Detaljer

Datum:
mars 25
Tid:
18:00 - 20:30
Kostnad:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Styrelsen

Plats

Tryckeriet (HD-Huset)
Vasatorpsvägen 1B - plan 3
Helsingborg,
+ Google Map