Din integritet

Hur behandlar Svenska Uppfinnareföreningen din personliga information?

När du handlar från en webbutik, Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Här beskriver vi hur vi hanterar dina personuppgifter.

Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information.

Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta handla dina säkerhetslösningar hos oss.

GDPR – Dina Rättigheter

Alla verksamheter som hanterar personuppgifter måste följa dataskyddsförordningen (GDPR). Det innebär bland annat att vi behöver följa de grundläggande principerna, se till att behandlingen har en rättslig grund och informera registrerade medlemmar om hur vi hanterar era personuppgifter.

GDPR -General Data Protection Regulation är en EU-förordning som reglerar hur vi får behandla personuppgifter. Den ersatte PUL (personuppgiftslagen) och gäller från och med 25 maj 2018. En styrelsemedlem är dedikerad dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information samt hur vi förfar för att följa direktiv och regler kring GDPR.

Du kan läsa mer om lagen och dina rättigheter på Integritetsskyddsmyndigheten.

Sammanfattning av vår informationshantering

Vi samlar in så lite information som möjligt. Den information vi samlar in är den information som krävs för att kunna fullgöra vårt åtagande mot dig och för att du ska kunna fullgöra ditt åtagande mot oss (alltså betala för det du beställer).

Du kan inte beställa mot faktura, utan med kort via en tjänst i samarbete med Stripe, Swish eller direkt i bank över Plurgiro med Nr: 748124-5

Dessutom behöver vi så klart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress och telefonnummer för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

Hur använder vi den här informationen?

Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig om du begärt det. Vill du inte längre ha information från oss så kan du enkelt via en länk i informationsmailet avbeställa vidare informationsbrev och kommer då aldrig bli kontaktad av oss igen.

Varför sparar vi information?

Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten. Du kan skapa konto här på hemsidan och se dina tidigare beställningar.

Ta bort din information från vår databas

Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på admin@uppfinnarehbg.se

Vilka system hamnar dina uppgifter i?

När du handlar hos Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig.

Följande system/leverantörer jobbar vi med och din information kan komma att behöva behandlas av några av dessa.

  • WordPress – vår webshopslösning
  • FortNox – vårt affärs- och bokföringssystem
  • Nordea – om du betalar med Swish eller betalar direkt till oss.
  • Stripe -om du väljer att betala med kort genom Stripe.
  • Extern redovisningsbyrå – hanterar vårt bokföring
  • Postnord – om vi skickar din leverans med spårningsbart per post.
  • Inleed – domän, mailhanteringssystem och webbhotell

 

WooCommerse

Vi använder ett system för vår webshop som heter WooCommerse. Det är en databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlade. När du lägger en beställning som du betalar för på hemsidan för Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg, sker det i WooCommerce som är ett integrerat system med WordPress.

Din beställning hamnar då i en databas i WooCommers kopplad till Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg i en server hos Inleed som vi och Inleeds tekniker har tillgång till. Inleed förvarar informationen åt oss men använder den inte på något sätt utan vår tillåtelse och utan att vi begär det. Det kan t.ex. hända om en beställning av någon anledning inte gått igenom eller blivit dubbel. Då kan Inleeds tekniker undersöka ordern och felsöka.

I beställningen finns information om vilka produkter eller tjänster du köpt av Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg, hur du betalat (utan information om kreditkort, personnummer eller liknande) samt adressen vi ska skicka varorna till.

Det är via WooCommers du får e-postmeddelande om att vi mottagit din order och när vi skickat din order. Gör du gör byten eller skickar tillbaka varor eller på annat sätt reklamerar till Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg, så är verktyget WooCommerce som sköter återbetalning och liknande.

Här kan vi också spara och lägga in mailkonversationer kopplade till beställning och byten. Syftet med detta är att ge dig som kund bättre service.

Stripe och Swish

När du kommer till kassan hos Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg så måste du betala för dina varor. Notera att allt detta gälle Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg – ingen annan förening under SUF Svenska Uppfinnareföreningen som är vår Riksorganisation.
I vår kassa kan du välja mellan flera olika betalsätt. Beroende på betalsätt kommer en extern betalningsförmedlare få information om ditt köp.

Har du frågor kring hur Stripe och Swish behandlar din information måste du kontakta betalningsförmedlaren och för Swish - din bank.

Fortnox – Affärssystem

Med Fortnox bokföringsprogram anammar vi ett helt digitalt arbetssätt. Tack vare enkla, automatiserade lösningar får vi full koll på både bokföring, inkommande betalningar såväl som leverantörsfakturor. Det är bara vi och våra kundansvariga som har tillgång till systemet och ingen bearbetar dina uppgifter utom vi.

Fortnox är integrerat med WooCommerce där samtlig information finns som du angett. Det behövs för att kunna leverera din beställning och upprätthålla den service som du förväntar dig av oss.

Vi sparar den här information i enlighet med bokföringslagen eftersom informationen är underlag för en ekonomisk transaktion.

Inleed

Vi använder Inleed för hantering av hemsidan, e-postadresser och domäner. Alla Inleeds servrar är placerade i Sverige. De har egna fysiska lokaler i Falun och Tällberg men även utrustning i Stockholm. Deras nät är uppbyggt i en cirkel mellan dessa orter för att kunna erbjuda högsta möjliga tillgänglighet.

Bokföring

I styrelsen för Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg är en styrelsemedlem ansvarig för alla transaktioner i föreningen, som kassör med ansvar för redovisningen i Fortnox. Utöver det finns en revisor kopplad till föreningen och sörjer för att allt går rätt till i kontakter med skattemyndigheter och annat.

Underlag från Stripe och Swish bokförs tillsammans med underlag från vår bank.
Vi sparar informationen i enlighet med skatteverkets regler för ideell förening, där man kan läsa vad som gäller.

Dataskyddsansvarig hos Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg

En styrelsemedlem är dedikerad dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information samt hur vi förfar för att följa direktiv och regler kring GDPR. Vill du ta kontakt med vår dataskyddsansvarig mejlar du till admin@uppfinnarehbg.se

Cookies

En kaka, eller cookie, är en liten datafil med text som vi överför och sparar på din dator. När du som användare surfar in på en webbplats sparar din webbläsare cookies för att se hur du navigerar och använder webbplatsen. Ofta används de av tekniska skäl för att ge dig tillgång till nödvändiga funktioner som kan förbättra användarupplevelsen. Till exempel kan en cookie komma ihåg dina inloggningsuppgifter, språkval eller vad du lagt i varukorgen. Som användare slipper du upprepa dina val och inställningar.

Information till andra aktörer

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan. Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

 

 

Svenska Uppfinnareföreningen i Helsingborg