almi

  Espacenet

  EPO tillhandahåller högkvalitativa patent och effektiva tjänster som främjar innovation, konkurrenskraft och ekonomisk tillväxt

  Ny Teknik

  Dagens Media – AI

  Forskning.se

  • Lokala nyhetsmedier kan lära av filmsajter och dataspel

   Lokala nyhetsmedier kan vinna mycket på att öka användarvänligheten. Ett sätt är att dra nytta av funktioner som finns i dataspel och på filmsajter, enligt en ny avhandling. Inlägget Lokala nyhetsmedier kan lära av filmsajter och dataspel dök först upp på forskning.se.

  • Protein skyddar celler som producerar insulin

   Ett protein i kroppens immunförsvar kan skydda insulinproducerande celler från att inflammeras och dö. Forskare hoppas att kunskapen på sikt kan förbättra behandling av diabetes. Inlägget Protein skyddar celler som producerar insulin dök först upp på forskning.se.

  • Svenska forskare överskattar sin hederlighet

   Forskare som grupp överskattar sitt beteende vad gäller forskningsetik, enligt en ny studie. Många forskare tycker att de är bättre än andra på att bete sig hederligt i arbetet. Tydligast syns detta hos forskare inom medicinområdet. Inlägget Svenska forskare överskattar sin hederlighet dök först upp på forskning.se.

  • Ny supersimulering ger säkrare svar om galaxernas barndom

   Superdatorer kan göra simuleringar av hur galaxer, stjärnor och planeter bildades, men modellerna har haft en del brister. Nu har forskare rättat till felkällor för att kunna göra supersimuleringar. Inlägget Ny supersimulering ger säkrare svar om galaxernas barndom dök först upp på forskning.se.

  • Få gör smart pensionsval vid hälsochock

   De som får ett allvarligt hälsobesked precis före pensionen kan välja att ta ut tjänstepensionen snabbare och då få mer pengar per månad. Men det är ganska få som gör det, trots att det i många fall hade varit ett bättre ekonomiskt val. Det visar en ny rapport. Inlägget Få gör smart pensionsval vid hälsochock dök först upp på forskning.se.

  Företagarna